Arpalesa Blogs

Categorieën

Op datum

Uitgelicht

RSS

Biztalk backup taak ruimt oude files niet op

Biztalk backup taak ruimt oude files niet op, door deze acties zal hij dat wel weer doen.
Categories: BizTalk
Read More

Receive poorten met alle subscriptions achterhalen

In BizTalk kan een receivepoort en of vele receive locations hebben. Die pakken met een adaptor berichten op van een willekeurige locatie (bestand, ftp, sql, service, sap, message queue, etc.). Het bestand kan worden aangepast of verrijkt door een mapping of de pipeline, maar hoe weet je nou wat hier vervolgens mee gebeurd? Er moet een subscription zitten op de receive poort, "iets" wat nog weer wat gaat doen met data dat daar op binnen komt. Dit kan een send poort of send poort gro...
Categories: BizTalk
Read More

Firewall poorten openen vanaf de commandline

Het is vrij eenvoudig om met een standaard windows opdracht de windows firewall te configureren. Handig tijdens installatieprocedures.
Categories: Overige
Read More

BizTalk pipeline property schemas

In een custom pipeline kan je eigenschappen uit de context uitvragen. Dit geeft een overzicht met alles wat we uit kunnen vragen en de namespace waar dat in zit.
Categories: BizTalk
Read More

Query die aangeeft welke waarde meer dan 1 keer voorkomt.

Query die aangeeft welke waarde meer dan 1 keer voorkomt.
Categories: SQL
Read More

Encryption / decryption classe

Het komt vaak voor dat je gegevens wil encrypten en ooit weer wil decrypten. Irritant om dan steeds weer op zoek te moeten naar een library die dat goed, veilig en snel kan. Hier dus eentje die je meteen kan gebruiken.
Categories: .NET
Read More

XBee bidirectioneel laten communiceren

De XBEE is een geweldige module om draadloos tussen systemen te communiceren. Het configureren ervan is alleen nogal irritant. Hier staat in elk geval een manier om de firmware zo te configureren dat twee modules met elkaar kunnen praten (bidirectioneel).
Categories: Hobby electronica
Read More

Netwerk drive mapping

Als je een drive mapping moet maken vanuit C# dan is hier een handig stuk code om dat voor elkaar te krijgen, incl. credentials.
Categories: .NET
Read More

Database resultaat "xml safe" maken

Het wil wel eens gebeuren dat je XML in een database hebt opgeslagen (nog niet als het type XML, maar gewoon in een nvarchar). Hiermee kan je deze retourneren zonder ongeldige XML opmaak.
Categories: SQL
Read More

Self installing windows service

Self installing windows service
Het komt best vaak voor dat software achtergrondtaken moet verrichten. Een windows service is daar dan zeer geschikt voor en erg makkelijk te maken in C#. Met deze uitleg nog makkelijker.
Categories: .NET
Read More
Pagina 1 van 2 EersteVorige [1]2 Laatste